MediYoga ~ Medisinsk Yoga

 

DET ER INGEN NYE OPPSATTE KURS UTOVER ONLINE YOGA HOS LEV LYST I TIDEN FREMOVER I 2021 & 2022


Yoga for å skape livskraft, glede og harmoni!

Lev Lyst veileder mennsker til bedre å ivareta sin egen helse ~ seg selv. 
Alle deler i oss er viktige ~ den fysiske kroppen ~ sinnet og tankene ~ følelsene ~ vår spirituelle kraft og intuisjonen. Medisinsk Yoga bidrar til å optimalisere balanse i disse delene av oss ~ jevnlig praksis er essensielt. 


Som en del av min veiledning anbefaler jeg MediYoga ~
en yogaform som passer for alle mennesker, også de med fysiske eller psykiske begrensninger. En myk, meditativ yoga med pusteøvelser, myke bevegelser og meditasjon. Er du helt frisk kan MediYoga gi deg økt bevissthet, stabilitet, ro og harmoni.


Les mer om Online MediYoga og andre kurs direkte via Facebook/Zoom som går jevnlig gjennom året. Les mer

På Geilo underviser jeg i MediYoga høst, vinter og vår ~

Følg med på Online booking siden, der legger jeg ut timene/kurs du kan bli med på her på Geilo

 Meld deg på ønsket time Online her 
Her holdes MediYoga timene til Lev Lyst ~ Stillerommet i Geilo Kulturkyrkje

Yoga som terapi
Yogaøvelser som gjøres sakte og på en kontrollert måte er utformet for å utvikle fysisk fleksibilitet, skape mental avslapning og gi innsikt. Pusten spiller en fundamental rolle i yoga. Ifølge yogaens filosofi innehar pusten en vital kraft, eller Prana. Pusten er en ubevisst funksjon for de fleste mennesker. Men den kan endres bevisst gjennom bruk av forskjellige pusteteknikker som igjen påvirker velværet. Pusten er også en direkte refleksjon av forskjellige emosjonelle tilstander. Vi puster raskt og høyt oppe i brystet når vi er opphisset, og når vi er rolige puster vi dypere og roligere.

Derfor kan en bevisst endring av pusten påvirke direkte hvordan vi føler oss og skape fysisk, mental og emosjonell harmoni i oss. Pusten er en unik måte å oppnå direkte påvirkning av sinnets og kroppens ubevisste prosesser på.

Utøvelse av yoga påvirker kroppen og dens indre organer på mange forskjellige måter. Den skaper fleksible og utholdne muskler, påvirker fordøyelsen og hormonbalansen, gir et sterkere og mer utholdent nervesystem, bringer høyre og venstre hjernehalvdel i balanse og forbedrer søvnvanene – bare for å nevne noen få ting.

 

Yoga generelt, og spesielt MediYoga, er meget virkningsfulle supplerende metoder innen terapi og rehabilitering, og en stor gruppe med fysiske, mentale og emosjonelle lidelser blir påvirket, redusert og til og med kurert med støtte fra vanlig praksis. I dag er yoga inkludert som behandlingsmetode ved mange amerikanske, svenske og norske sykehus på områder som f.eks. rehabilitering av slagpasienter, hjertepasienter og kreftpasienter. 

Lev Lyst holder kurs for bedrifter, mindre og større grupper. Ønsker du å vite mer om; 

Forskning ~ Kunnskap ~ Utdanning ~ Les mer her 


 


Se Siri undervise en kort MediYoga stund og under kan du se et par eksempler på MediYoga øvelser. Lange dype pust og ryggfleks sittende;