MediYoga våren 2017


Meld deg på her / m; 40402851

Kurs for viderekommende og nybegynnere.
 

Tirsdager kl 1730~1900 ~ 16. mai - 20. juni ~ fullt. 

Onsdager kl 1800~1930 ~ 31. mai - 5. juli ~ ledige plasser

Pågående timer; 

*Onsdager kl 1800~1915 ~ 29. mars - 24. mai 

*Onsdager kl 0830~0945 ~ 29. mars - 24. mai 

*Ingen time onsdag 17. mai. 


Timene er i "Stillerommet" i Geilo Kulturkyrkje.


 

6 ganger kr 1200.- 

10-klipps kort kr 2000.- kan brukes på ulike dager og innen 1 år.  

Drop in / enkelttimer kr 250.- per gang

Enkelt timer på alle timer er mulig ~ påmelding i forkant på sms eller epost. 


Matte og pledd til utlån er inkludert. 

 

Medisinsk Yoga ~ MediYoga er en yogaform som passer for alle mennesker, også de med fysiske eller psykiske begrensninger. En myk, meditativ yoga med pusteøvelser, myke bevegelser og meditasjon. Er du helt frisk kan MediYoga gi deg økt bevissthet, stabilitet, ro og harmoni.

Yoga som terapi

Yogaøvelser som gjøres sakte og på en kontrollert måte er utformet for å utvikle fysisk fleksibilitet, skape mental avslapning og gi innsikt. Pusten spiller en fundamental rolle i yoga. Ifølge yogaens filosofi innehar pusten en vital kraft, eller Prana. Pusten er en ubevisst funksjon for de fleste mennesker. Men den kan endres bevisst gjennom bruk av forskjellige pusteteknikker som igjen påvirker velværet. Pusten er også en direkte refleksjon av forskjellige emosjonelle tilstander. Vi puster raskt og høyt oppe i brystet når vi er opphisset, og når vi er rolige puster vi dypere og roligere.

Derfor kan en bevisst endring av pusten påvirke direkte hvordan vi føler oss og skape fysisk, mental og emosjonell harmoni i oss. Pusten er en unik måte å oppnå direkte påvirkning av sinnets og kroppens ubevisste prosesser på.

Utøvelse av yoga påvirker kroppen og dens indre organer på mange forskjellige måter. Den skaper fleksible og utholdne muskler, påvirker fordøyelsen og hormonbalansen, gir et sterkere og mer utholdent nervesystem, bringer høyre og venstre hjernehalvdel i balanse og forbedrer søvnvanene – bare for å nevne noen få ting.

 

Yoga generelt, og spesielt MediYoga, er meget virkningsfulle supplerende metoder innen terapi og rehabilitering, og en stor gruppe med fysiske, mentale og emosjonelle lidelser blir påvirket, redusert og til og med kurert med støtte fra vanlig praksis. I dag er yoga inkludert som behandlingsmetode ved mange amerikanske, svenske og norske sykehus på områder som f.eks. rehabilitering av slagpasienter, hjertepasienter og kreftpasienter. 

Les gjerne mer på www.mediyoga.no 

Se et par eksempler på MediYoga øvelser. Lange dype pust og ryggfleks sittende;